Padel is in Nederland een nog vrij onbekende sport. Deze nieuwe sport is in diverse andere landen al enorm populair. Padel is in feite een combinatie van verschillende racketsporten. Het speelveld is een kruising tussen een tennis- en squashbaan, terwijl het racket meer lijkt op het verharde racket waarmee beachball gespeeld wordt.

Het is een unieke combinatie van tennis en squash, waarbij de bal zelden of nooit uit het speelveld verdwijnt doordat de baan wordt omringd door een kooi-achtige constructie met glazen wanden aan de base-line kanten.

Padel is laagdrempelig, dynamisch, leuk om te spelen, makkelijk te leren door jong en oud en een mooie sport om naar te kijken. Padel moet u beleven. Het grote voordeel van de sport is dat u het in een mum van tijd onder de knie hebt: na twintig minuten speelt u al een leuke pot padel.

Padel is een combinatie van tennis, squash en pallet spelen op het strand.
Padel wordt met vier personen als dubbelspel gespeeld op een rechthoekig veld van 10 meter breed en 20 meter lang.
Het spel wordt gespeeld volgens de tennisregels met dien verstande dat de wanden onderdeel van het spel zijn.
De speelvelden zijn gescheiden door een net, de vloer is voorzien van kunstgras.
Er wordt gespeeld met een padelracket (voorzien van een ongelimiteerd aantal gaten en een koord voor om de pols) en een padelbal (iets groter en zwaarder dan een tennisbal).
De puntentelling is gelijk aan die van het tennis en er kan worden gespeeld om twee of drie gewonnen sets.
Strategie is bij Padel belangrijker dan kracht.
Padel is laagdrempelig, dynamisch, leuk om te spelen, makkelijk te leren door jong en oud en een mooie sport om naar te kijken. Het is een uitdagende sport voor ieder vaardigheids- en fysiek niveau.
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina.